Janíčková získala v poľskom Walbrzychu titul majsterky Európy

16.06.2014 Celý región

Walbrzych 16. júna (TASR) - Na víkendových majstrovstvách Európy v horských bicykloch pod hlavičkou E.U.C v poľskom meste Walbrzych sa postarala o najväčší úspech Tatiana Janíčková. Úradujúca majsterka sveta po prvom kole v triali viedla s odstupom dvoch bodov, ale v druhom a hlavne treťom kole predviedla famóznu jazdu, bodovo ušla všetkým súperkám a jednoznačne vyhrala titul majsterky Európy (14 tres. bodov). Druhé miesto obsadila Španielka Gemma Abantová zo Španielska (25 tres. bodov) a tretia skončila víťazka 1. kola Svetového pohára, Nemka Nina Reichenbachová (27 tres. bodov).

V kategórii Woman sa na štart postavili celkovo tri slovenské reprezentantky. Kristína Sýkorová skončila na 5. mieste a Erika Hlavatá na 9. mieste.

V disciplíne trial malo Slovensko zastúpenie v troch kategóriách. V kategórii Junior vyštartovali dvaja slovenskí zástupcovia. Milo prekvapil Šimon Tapušík, ktorý taktiež ako Ján Kočiš ostal pred bránami finále o 2 body na celkovom 10. mieste. Michal Ivan skočil na 14. mieste. V silnej konkurencii sa v kategórii Elite 20“ do 8-členného finále nepodarilo prebojovať Jánovi Kočišovi, keď nakoniec od postupovej osmičky ho delili 3 trestné body a obsadil nakoniec 10. miesto. Ďalší jazdec Martin Behro skončil na 21. mieste. TASR informoval Štefan Pčola, reprezentačný tréner.
 

Vyberte región